top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Zuivelmarketing - zoomsessie recap

Gisteravond vond de tweede interactieve zoomsessie plaats. Deze keer met als onderwerp 'Marketingstrategie'. De focus lag op het verkennen van markt- en marketingstrategieën in de zuivelketen. Veel expertise was aanwezig en verschillende perspectieven werden gedeeld.

 

Met een gevarieerde mix van ruim 20 deelnemers, waaronder leden en partners van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A., ondernemers uit de zuivelketen, kaascoöperaties, boeren en geïnteresseerden die zich lieten inspireren door onze coöperatie.

 

De sessie werd afgetrapt door Hessel Jan Sinnige, de voorzitter van ZUCO. De focus werd gelegd op de toekomst van de coöperatie. De Route 2030 werd belicht, een ambitieus traject dat de coöperatie in drie fasen verdeelt, met een duidelijke nadruk op het creëren van waarde voor ledenondernemers en het versterken van de positie van ZUCO als toonaangevend in de zuivelindustrie.

 

Gevolgd door de presentatie van coöperatielid Gerard Schlingmann over markt- en marketingstrategieën, waarbij hij de essentie van het creëren van een sterk merk benadrukte. Met Boer Jakob als voorbeeld illustreerde hij hoe je een product zoals Boeketkaas succesvol in de markt kunt zetten, zonder jezelf te beperken door goed na te denken over het naamgebruik en je merknaam, met het oog op toekomstige zuivelproducten die je naast je huidige producten wilt gaan verkopen.

 

De interactieve discussie die volgde, ging onder andere over de nuances van het overbrengen van het juiste gevoel bij een product. Het draait niet alleen om marketingtrucs, maar om het creëren van een authentieke verbinding tussen boer en consument, gedreven door respect en waardering voor het harde werk dat achter elk zuivelproduct schuilgaat. Probeer dit maar eens over te brengen met een goed eigen verhaal. Gerard Schlingmann ging in op de handvaten die hij hierin namens de coöperatie biedt.

 

De sessie markeert een van de vele bijeenkomsten van ZUCO, die regelmatig worden georganiseerd om expertise samen te brengen en de zuivelketen actief te versterken. De onderwerpen van toekomstige sessies worden binnenkort bekendgemaakt, en suggesties van deelnemers zijn altijd welkom.

 

Een tastbaar resultaat van deze sessie was de verrijking van het verhaal van Boer Jakob en zijn Boeketkaas 'Van Boer Jakob'. De toevoeging van details over de romige Jersey-melk, vol smaak en karakter, evenals de persoonlijke touch van Boer Jakob uit Limburg, versterkte de band tussen producent en consument, en benadrukte het belang van lokale, authentieke producten in de zuivelketen.

 

Tijdens de afronding werd de nadruk gelegd op de ondersteuning die ZUCO optioneel biedt aan haar leden via verschillende pakketten. Deze pakketten zijn ontworpen om leden te helpen bij het versterken en professionaliseren van hun zuivelinitiatieven.

 

De pakketten omvatten verschillende aspecten van marketing, technische ontwikkeling, conceptoptimalisatie, sales en financiën/juridische zaken. Hiermee worden leden in staat gesteld om op een gefundeerde en strategische manier te werken aan hun zuivelinitiatieven.

 

Of het nu gaat om het definiëren van een solide markt- en marketingstrategie, het ontwikkelen van een herkenbare huisstijl, het creëren van aantrekkelijke content voor zichtbaarheid, het realiseren van technische aspecten, het optimaliseren van concepten, het opstellen van doelgerichte salesplannen, het bieden van ondersteuning bij handel en afzet, of het managen van financiële en juridische aspecten - elk pakket is ontworpen om leden te ondersteunen bij elke stap van hun zuivelinitiatief.

 

Door deze pakketten optioneel aan te bieden aan haar leden, creëert ZUCO specialties met, van en voor haar leden en partners. Middels specialties transformeren we de zuivelketen van een actuele ‘buyersmarkt’ naar een ‘sellersmarkt’ waarmee we marktregie naar ons toetrekken.

 


51 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page