top of page
Zoeken

De eerste themabijeenkomst: Een Inspirerende Aftrap!

De recente themabijeenkomst markeerde een mooie stap in onze gezamenlijke inspanningen om de zuivelketen te evalueren en te doorlopen. Samen met onze leden, partners en experts hebben we diepgaande inzichten verworven in de zuivelketen, met Bariastazuivel als lichtend voorbeeld. De dag begon op het melkveebedrijf van Gerritsma Smink in Elahuizen en verplaatste zich naar een hartelijk eetcafé aan de Fluessen. Een hoogtepunt van de bijeenkomst was de grondige analyse van opkomende alternatieve melkopschuimproducten, waarbij we de behoeften in het productie- en consumptieproces van Barista zuivelproducten onder de loep hebben genomen.


We hebben de Baristazuivelketen van gras tot glas doorgelicht, met tastbare proeverijen van verschillende stappen, waaronder cappuccino's (óók) met havermelk, cappuccino melk én volle rauwe melk. Niek Nielen van Royal Friesland Campina, Lammert Brouwers van Brandmeesters Koffie, voedingscoach Irene Kuiper en Koos Oosterhaven van het Food Application Centre van het Van Hall Larenstein deelden waardevolle inzichten vanuit diverse perspectieven. We hebben de dag afgesloten met de erkenning dat bewustwording ook bij de producent, de sleutel is tot consumentenkeuzes en dat hierbij Zuco als coöperatie een cruciale rol kan spelen.


De opgedane inzichten tijdens deze bijeenkomst, variërend van issues tot oplossingen, worden de komende tijd uitgewerkt tot een ketenconcept met bijbehorende ketenofferte. Dit concept, samen met andere vernieuwende ideeën en zuivelproducten, wordt gepresenteerd tijdens de themabijeenkomst op 9 mei 2024, waarbij de coöperatie deze beschikbaar stelt voor marktpartijen. Deze bijeenkomst was een mooie eerste aftrap van gezamenlijke inspanningen om de zuiveltransitie gezamenlijk vorm te geven.


Bij Zuco geloven we in collectieve investeringen en samenwerking om de zuivelketen te verbinden en te ontwikkelen. Als coöperatie bieden we onze leden ondersteuning bij nieuwe initiatieven. We analyseren markt- en maatschappelijke ontwikkelingen om onze collectieve en individuele bedrijfsvoering te verbeteren. Middels optionele ledenondersteuning, ondersteunen we participerende leden bij hun individuele marktinitiatieven en hopen we bij te dragen aan een duurzame en bloeiende zuivelsector. Lid worden van Zuivelcoöperatie ZUCO? Lees verder.
 

Comments


bottom of page