top of page
Zoeken

Met prachtig hooiweer een zeer geslaagde ledenbijeenkomst

De terugblik op een waardevolle ledenbijeenkomst op donderdag 27 juni op Landgoed Sandberg van Leuvenum. Deels bij restaurant de Zwarte Boer en deels op de tegenovergelegen idyllische boerderij ‘De Grote Koekoek’ van coöperatielid Eefje Kuyt-Meihuizen.


Met prachtig hooiweer – écht boerenweer – zijn er met de aanwezige leden waardevolle stappen gezet. Onder de stralende zon, te midden op het prachtige landgoed Sandberg van Leuvenum, weiden de koeien van De Grote Koekoek van half april (als het weer het toelaat en er genoeg gras is gegroeid) tot eind oktober en soms wel begin november buiten.


De dag begon bij Restaurant de Zwarte Boer waar een workshop ‘persoonlijke waarden’ onderdeel was van het ochtendprogramma. Zuco is een coöperatie van de leden: met de persoonlijke en gedeelde kernwaarden uit de ledenbijeenkomst laten we de strategie van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A. aansluiten op de actualiteiten die spelen bij de coöperatieleden.


De meest genoemde kernwaarden, of beter gezegd ‘wat bindt ons als coöperatie’:

1 Vrijheid/Ondernemerschap

2 Passie/Betrokkenheid

3 Oprechtheid/Puurheid/Harmonie

4 Sociaal/Verbinding


Als we terugkijken, verbinden deze waarden onze coöperatie al sinds 2018 en vormen ze, ondanks de flinke groei in leden, de rode draad door de ZUCO-operatie. De waarden vormen óók de basis voor alle activiteiten zoals de online bijeenkomsten, webinars en ledenbijeenkomsten die periodiek worden georganiseerd. Vanuit de coöperatie maken de leden optioneel gebruik van de ledenondersteuning. Dit zijn waardevolle ledenpakketten waarmee de leden die een zuivelidee of een zuivel product of producten hebben ontwikkeld, worden ondersteunt. Maar bovenal verbinden wij de leden van ZUCO met andere gelijkgestemde zuivelondernemers.


In de middag gaf Eefje een boeiende rondleiding op het melkveebedrijf en nam ze ons mee naar de ‘zuivel-unit’ te midden op het erf. Boederij De Grote Koekoek is een pachtboerderij van Erik en Eefje Kuyt – Meihuizen samen, met 52 ha grond, gemiddeld 70 melkkoeien en 35 stuks jongvee. Op de boerderij bevindt zich een zelfbedieningswinkel ingericht met een melktap en verse zelfgemaakte zuivelproducten als yoghurt, kwark, karnemelk, hangop, rauwmelkse kaas enzovoort. Tijdens de koffiepauze werden we verwend met heerlijk zelfgemaakt roomijs van Eefje. Het was een dag vol inspiratie en verbinding!


Tijdens ledenbijeenkomsten beleven we het succes van collega-ondernemers. Door op locatie te zijn, de koeien te zien en de verhalen van onze leden te horen, creëren we ervaringen die de kernwaarden van onze coöperatie tastbaar maken. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen informatief. Het delen van succesverhalen, uitdagingen en praktische inzichten inspireert en motiveert. Ben jij een ambitieuze ondernemer in de zuivelketen en ben je geïnteresseerd in ons netwerk? Laat het ons weten en verbind je: jouw passie voor zuivel coöperatief versterkt!
Σχόλια


bottom of page