top of page
Zoeken

Ledenbijeenkomst | Hooimelk: een innovatieve stap naar duurzaamheid en kwaliteit

Op vrijdag 15 maart zullen leden van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A. aanwezig zijn bij het symposium 'Hooi - een goede basis!' dat plaats vindt bij IJsseltap Boerderij Kuijt te IJsselstein. De voorzitter van ZUCO, Hessel Jan Sinnige, zal hier een bijdrage leveren over onze visie, coöperatieve inzet en praktische ervaring in de zuivelketen.


Moderne hooibouw transformeert traditionele methoden door te streven naar een veldperiode van maximaal één dag en kunstmatige nadroging in de schuur. Deze innovatieve aanpak levert niet alleen topkwaliteit ruwvoer op, maar ook hoogwaardig eiwit van eigen land. Voor bedrijfssystemen gebaseerd op kringlooplandbouw, biedt de combinatie van zomerweiden en winterse kunstmatig gedroogde grassen een perfecte oplossing.


De Voordelen van Hooimelk

In hooimelk vinden we meer Omega 3-vetzuren, wat niet alleen consumentengezondheid kan bevorderen, maar ook de smaak en geur van de melk verrijkt. Bovendien is hooimelk bijzonder geschikt voor het maken van kaas, waardoor het een veelzijdige en waardevolle grondstof is. De initiële investering in een hooidrooginstallatie kan worden terugverdiend door slimme keuzes op het erf, zoals het vermijden van kosten voor kuilplaten. Als Zuivelcoöperatie ZUCO U.A. zetten wij ons in voor een beter verdiepmodel in de Nederlandse zuivelmarkt.


We nodigen geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan het symposium op vrijdag 15 maart te IJsselstein. Voor meer informatie verwijzen we naar het onderstaande PDF document. Als je vragen hebt of meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Countus - Uitnodiging Symposium Hooi - Proef2
.pdf
Download PDF • 1.06MBComments


bottom of page