top of page
Zoeken

FrieslandCampina en ZUCO werken samen in ontwikkeling zelfzuivelen

  • Foto van schrijver: ZUCO
    ZUCO
  • 22 mei 2024
  • 1 minuten om te lezen

Melkveehouders kunnen met zelfzuivelen hun verdienmodel op peil houden. Dat lijkt in te gaan tegen het belang van grote zuivelondernemingen, die de melk zelf hard nodig hebben als grondstof. Maar dat is niet het hele verhaal. In de praktijk kunnen groot en klein elkaar ook versterken....


Lees het hele artikel hier.




ree

 
 
 

1 opmerking


Guest
14 jul

De Renaissance van Traditionele Zuivelverwerking in Nederland

De samenwerking tussen FrieslandCampina en ZUCO markeert een fascinerende ontwikkeling in de Nederlandse zuivelsector. Waar grote coöperaties en kleinschalige zelfzuivelaars historisch gezien als concurrenten werden beschouwd, ontstaat er nu een symbiotische relatie die beide partijen ten goede komt.

Vergeten Aspecten van het Zelfzuivelen

Weinig mensen weten dat het zelfzuivelen een eeuwenoude traditie is die pas in de 20e eeuw grotendeels verdween door industrialisatie. Voorheen had elke boerderij haar eigen kaasmakersgeheimen, overgeleverd van generatie op generatie. Deze ambachtelijke kennis bevatte vaak unieke fermentatietechnieken die zorgen voor distinctieve smaken die in moderne industriële processen verloren zijn gegaan.

Een interessant feit is dat zelfzuivelende boeren gemiddeld 30-40% meer verdienen aan hun melk dan hun collega's die…

Like
bottom of page