top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Boerin Linda treedt toe tot Zuco: ambachtelijke chocolade met unieke zuivel van eigen bodem

Deze week is ook Linda Kopczinski toegetreden aan Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.. Linda produceert als chocolatier bonbons op het (schoon)familiebedrijf in het Twentse Glane. De bonbons en haar chocoladeproducten worden bereid met dagverse room van haar Brown Swiss koe genaamd “Brownie” waarvan de melk door de Lely robot wordt gesepareerd en vervolgens ambachtelijk wordt ontroomd. Een uniek een zéér onderscheidend korte keten zuivelconcept dat nu aansluiting vindt bij ZUCO. De experts van ZUCO zullen Linda ondersteunen bij het strategisch plan, vergroten en efficiënter maken van de productiecapaciteit en het in de markt zetten van haar culinaire zuivelproducten. Naast de expertise wil Linda zich middels het participerende lidmaatschap ontwikkelen in de zuivelketen en deel uit maken van het collectief van ambitieuze ondernemers in de zuivelketen. "Ik heb onderzocht hoe ik melk, ijs of yoghurt kan verkopen van eigen erf, maar ik vind chocolade zo'n mooi product. Daar ben ik verliefd op geworden. In Nederland ben ik volgens mij de enige die echt op eigen erf zelf van eigen koeienroom bonbons maak. Het is ook een bewerkelijk product, maar ik word er blij van en wil graag andere mensen ook blij maken." (Bron: Boerin Linda maakt bonbons met de room van haar eigen chocoladekoe Brownie - RTV Oost)


Als Zuivelcoöperatie ZUCO U.A. verenigen we ons in de coöperatie om samen te verbinden en te ontwikkelen in de zuivelketen. Welkom Boerin Linda!





268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page