top of page
Symposium 'Hooi – een goede basis!'
Symposium 'Hooi – een goede basis!'

vr 15 mrt

|

IJsselstein

Symposium 'Hooi – een goede basis!'

De Vereniging Nederlandse Hooimelkers en Countus organiseren het symposium 'Hooi – een goede basis!'. Hooibouw is weer terug van weggeweest. Benieuwd welke marktkansen hooibouw met zich meebrengt? Ontdek het tijdens dit evenement.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

15 mrt 2024, 09:30 – 15:00

IJsselstein, Hogebiezendijk 23, IJsselstein

De bijeenkomst

Hooibouw is terug van weggeweest in Nederland. Moderne hooibouw gaat uit van een veldperiode van maximaal een dag en kunstmatige nadroging in de schuur. Dit levert topkwaliteit ruwvoer op en veel hoogwaardig eiwit van eigen land. De combinatie van weiden in de zomer en kunstmatig gedroogd gras voeren in de winter past daarom perfect in een bedrijfssysteem gebaseerd op kringlooplandbouw. Hooimelk heeft aantoonbaar een gezondere vetzuurverhouding en is daarom een duidelijk onderscheidend product.

Wat zijn de voordelen van hooimelk?

Hooimelk:

  • is gezond voor dieren en diervriendelijk
  • is gezonder voor de mens
  • betekent meer blijvend grasland (positief voor landschap en mineralenverliezen)
  • is een nieuw verdienmodel voor familiebedrijven
  • draagt bij aan een positief beeld van de melkveehouderij bij de burger/consument

Programma

In het ochtendprogramma belichten verschillende deskundigen het hooidroog-concept. Denk aan de positieve invloed op het dierenwelzijn en de bijdrage aan emissiereductie en klimaatopgaven. Ook gaan we in op de speciale eigenschappen van hooimelk in een gezond voedingspatroon.

Tijdens de lunchpauze kun je zelf de hooischuur van Henry Kuijt bekijken en in een informele sfeer kennismaken met alle hooiboeren.   In het middagprogramma staat de vraag centraal hoe we samen kunnen zorgen voor een doorbraak van hooimelk in Nederland: hooimelkers, marktpartijen, banken en overheden.

Aanmelden Wil je meer weten over moderne hooibouw en hooimelk? Wees dan van harte welkom op het symposium ‘Hooi – Een goede basis!’. Meld je snel aan, want er is plek voor maximaal 150 deelnemers! De deelnamekosten bedragen € 50.

Dit symposium is met name bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van (regionale) overheden, medewerkers uit de zuivelketen en adviseurs op het gebied van duurzame- en kringlooplandbouw.

Aanmelden: Symposium “Hooi – een goede basis!” | Countus

Deel dit evenement

bottom of page