top of page
IJs & zuivel inspiratietour
IJs & zuivel inspiratietour

do 17 apr

|

Kaasboerderij de Twee Hoeven

IJs & zuivel inspiratietour

Van Melk naar Markt: Kaas & IJs in de Praktijk

Tijd en locatie

17 apr 2025, 09:30 – 15:30

Kaasboerderij de Twee Hoeven, Steinsedijk 37, 2851 LB Haastrecht, Nederland

De bijeenkomst


Proef, Leer & Inspireer

Ben jij een zelfzuivelaar, melkveehouder, lid of partner van ZUCO, of heb je plannen en ideeën om meer uit je melk te halen? Dan is deze dag voor jou! Op 17 april nemen we je mee op een inspirerende tour langs een ambachtelijke kaasmaker en innovatieve ijsbereider. Ontdek hoe anderen hun zuivel succesvol verwerken, krijg praktische tips over apparatuur en marketing, en laat je inspireren door experts uit de sector.

Of je nu al kaas of ijs maakt, of nog aan het oriënteren bent: deze dag zit vol kennis & inspiratie!

Datum: Donderdag 17 april 2024

Locatie: Haastrecht & Woerden

Kosten: €35,- per deelnemer (kosteloos voor leden en partners van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.)

Aanmelden: Via de aanmeldknop op deze pagina


Ochtendprogramma – Kaasproductie bij Proef het verschil, proef het boerenleven! De Twee Hoeven

09:30 – Inloop met koffie en thee

Locatie: Kaasboerderij De Twee Hoeven Locatie: Steinsedijk 37, 2851 LB Haastrecht, Nederland


10:00

  • Ontvangst door Niek en Willemijn den Boer

  • Rondleiding door de productieruimte en boerderijwinkel

  • Toelichting op het ambachtelijk kaasmaken van rauwe melk


11:00 – Apparatuur & Innovatie

Presentatie over mogelijkheden op het gebied van apparatuur voor zuivelproductie.


11:30 – Markt & Marketing in de Zuivelsector

Coöperatielid & expert Arjan Schoemaker deelt inzichten over de verkoop en afzetmogelijkheden van kaas en andere zuivelproducten.


12:00 richting Lieke's IJs in Woerden

Locatie:  Lieke’s IJs, Rietveld 92, 3443 XE Woerden


Middagprogramma - Lieke's IJs

12:30 – Lunch bij Lieke's IJs in Woerden

13:00 – Ondersteuning door ZUCO

Gerard Schlingmann (Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.) legt uit hoe ZUCO Lieke’s IJs heeft ondersteund en hoe dit proces verloopt.


13:30 – Workshop IJsbereiding

Pim Otten (Carpigiani) neemt ons mee in de kunst van het ijs maken:

  • Ingrediënten en smaken

  • Technieken en processen

  • Apparatuur en productiemogelijkheden


15:30 – Afsluiting met koffie & thee


Een inspirerende dag vol kennis en praktijkervaring over kaas- en ijsproductie!

We hopen je daar te zien. Aanmelden verplicht!

Vragen? Neem contact op.




Deel dit evenement

bottom of page