


do 17 apr
|Kaasboerderij de Twee Hoeven
IJs & zuivel inspiratietour
Van Melk naar Markt: Kaas & IJs in de Praktijk
Tijd en locatie
17 apr 2025, 09:30 – 15:30
Kaasboerderij de Twee Hoeven, Steinsedijk 37, 2851 LB Haastrecht, Nederland
De bijeenkomst
Proef, Leer & Inspireer
Ben jij een zelfzuivelaar, melkveehouder, lid of partner van ZUCO, of heb je plannen en ideeën om meer uit je melk te halen? Dan is deze dag voor jou! Op 17 april nemen we je mee op een inspirerende tour langs een ambachtelijke kaasmaker en innovatieve ijsbereider. Ontdek hoe anderen hun zuivel succesvol verwerken, krijg praktische tips over apparatuur en marketing, en laat je inspireren door experts uit de sector.
Of je nu al kaas of ijs maakt, of nog aan het oriënteren bent: deze dag zit vol kennis & inspiratie!
Datum: Donderdag 17 april 2024
Locatie: Haastrecht & Woerden
Kosten: €35,- per deelnemer (kosteloos voor leden en partners van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.)
Aanmelden: Via de aanmeldknop op deze pagina
Ochtendprogramma – Kaasproductie bij Proef het verschil, proef het boerenleven! De Twee Hoeven
09:30 – Inloop met koffie en thee
Locatie: Kaasboerderij De Twee Hoeven Locatie: Steinsedijk 37, 2851 LB Haastrecht, Nederland
10:00
Ontvangst door Niek en Willemijn den Boer
Rondleiding door de productieruimte en boerderijwinkel
Toelichting op het ambachtelijk kaasmaken van rauwe melk
11:00 – Apparatuur & Innovatie
Presentatie over mogelijkheden op het gebied van apparatuur voor zuivelproductie.
11:30 – Markt & Marketing in de Zuivelsector
Coöperatielid & expert Arjan Schoemaker deelt inzichten over de verkoop en afzetmogelijkheden van kaas en andere zuivelproducten.
12:00 richting Lieke's IJs in Woerden
Locatie: Lieke’s IJs, Rietveld 92, 3443 XE Woerden
Middagprogramma - Lieke's IJs
12:30 – Lunch bij Lieke's IJs in Woerden
13:00 – Ondersteuning door ZUCO
Gerard Schlingmann (Zuivelcoöperatie ZUCO U.A.) legt uit hoe ZUCO Lieke’s IJs heeft ondersteund en hoe dit proces verloopt.
13:30 – Workshop IJsbereiding
Pim Otten (Carpigiani) neemt ons mee in de kunst van het ijs maken:
Ingrediënten en smaken
Technieken en processen
Apparatuur en productiemogelijkheden
15:30 – Afsluiting met koffie & thee
Een inspirerende dag vol kennis en praktijkervaring over kaas- en ijsproductie!
We hopen je daar te zien. Aanmelden verplicht!
Vragen? Neem contact op.
