top of page
Exclusieve Rondleiding & Kennissessie met In2Food en C. van 't Riet
Exclusieve Rondleiding & Kennissessie met In2Food en C. van 't Riet

do 03 apr

|

In2Food | Duiven

Exclusieve Rondleiding & Kennissessie met In2Food en C. van 't Riet

Excursie naar In2Food met boerderijbezoek Zuivelboerderij IJsseloord

Tijd en locatie

03 apr 2025, 12:00 – 16:00

In2Food | Duiven, Graafsingel 18, 6921 RT Duiven, Nederland

De bijeenkomst

Info over deze inspirerende en informatieve dag vol kennisdeling en praktijkervaring:


Een exclusieve blik achter de schermen!

Ben jij zelfzuivelaar, melkveehouder, lid of partner van ZUCO, of heb je plannen om je melk te verwerken tot een hoogwaardig zuivelproduct? Ontdek tijdens deze inspiratiedag hoe hygiëne, de juiste apparatuur en ambachtelijke bereiding bijdragen aan een hoogwaardig zuivelproduct.


Tijdens deze dag krijg je een unieke kans om binnen te kijken bij twee toonaangevende bedrijven in de zuivelsector!

  • Bij In2Food ontdek je hoe voedselveiligheid en reiniging een cruciale rol spelen in zuivelverwerking.

  • Bij Zuivelboerderij IJsseloord krijg je een praktijkgerichte rondleiding en zie je hoe een collega-bedrijf hun productie heeft ingericht.

Een dag vol kennis, praktijkvoorbeelden en inspiratie!


Programma

12.00 – Ontvangst met lunch bij In2Food (Duiven)

Gezellige start met een gezamenlijke lunch en kennismaking.


12.45 – Rondleiding productielocatie In2Food

  • Kijk mee in de productiehal van SynQ en de Food Safe-hal.

  • Ontdek hoe reiniging en voedselveiligheid cruciaal zijn in zuivelverwerking.


13.30 – Kennissessie: ‘Reinigen van een pasteur; het moeilijkste wat er is’


In2Food & C. van ’t Riet

Jaco Doornbos (In2Food) en Rob Rodewijk (C. van 't Riet) delen inzichten over:

  • Hoe werkt een pasteur precies?

  • Wat maakt het reinigen ervan zo uitdagend?

  • Hoe maak je het reinigingsproces efficiënter én veiliger?

  • Praktische tips en inzichten die direct toe te passen zijn in de praktijk.


Een goed gereinigde pasteur is essentieel voor een hoogwaardig zuivelproduct.


14.30 – Vertrek naar Zuivelboerderij IJsseloord (Arnhem)


15.00 – Rondleiding productielocatie Zuivelboerderij IJsseloord

Tijdens deze rondleiding krijg je een blik op de zuivelproductie en ontdek je hoe hier al drie generaties lang dagelijks met melk wordt verwerkt tot zuivelproducten. Van verse melk en romige yoghurt tot traditionele karnemelk en kwark: alles wordt op de boerderij zelf geproduceerd.

Wat kun je verwachten?

  • Een kijkje in de productieruimte waar de melk direct na het melken verwerkt wordt.

  • Uitleg over de CIP-installatie.

  • Inzicht in de keuzes die de familie Lubbers maakt rondom kwaliteit, korte ketens en afzetkanalen.

  • Bezoek aan de boerderijwinkel, waar de dagverse zuivel direct van de boerderij naar de consument gaat.


Door middel van ambachtelijke bereiding en een sterke verbinding met de consument brengt Zuivelboerderij IJsseloord de boerderij dichter bij de burger. Een inspirerend voorbeeld voor melkveehouders en zelfzuivelaars die meer uit hun melk willen halen!


16.00 – Afsluiting met drankje & napraten


Voor wie? Zelfzuivelaars, melkveehouders of heb je plannen en ideeën om meer uit je melk te halen? Dan is deze dag voor jou!

Aanmelden: Meld je eenvoudig aan via de knop bovenaan op deze pagina. Let op: vermeld je schoenmaat bij inschrijving, in verband met de veiligheidsschoenen die nodig zijn voor de rondleiding.


Meer weten over Zuivelboerderij IJsseloord? Lees het succesverhaal:👉 Succesverhaal Zuivelboerderij IJsseloord


We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!


Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem contact op!




Deel dit evenement

bottom of page