top of page
De Opkomst van Alternatieve Melkopschuim producten: Een Diepgaande Analyse.
De Opkomst van Alternatieve Melkopschuim producten: Een Diepgaande Analyse.

do 07 dec

|

Elahuizen

De Opkomst van Alternatieve Melkopschuim producten: Een Diepgaande Analyse.

Welke behoefte is er bij het maken en consumeren van barista-zuivelproducten en op welke wijze kunnen we in deze behoefte voorzien? Het is opvallend dat cappuccino steeds vaker standaard wordt bereid met alternatieve melkopschuimproducten. Dit roept vragen op...

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

07 dec 2023, 09:30 – 16:00

Elahuizen, Mardyk 6, 8581 KG Elahuizen, Nederland

De bijeenkomst

Zijn de barista-melkproducten werkelijk zo goed te vervangen, of zijn de alternatieven wellicht beter? Wat is de intrinsieke waarde van deze producten en hoe verhouden ze zich wat betreft smaak en opschuimkwaliteit? Hoe kunnen we consumenten op een sterke en feitelijke manier overtuigen als we kunnen aantonen dat echte zuivel beter is, of als we een product creëren dat vanaf de basis superieur is?

Het is opmerkelijk dat sommige consumenten kiezen voor haver en andere alternatieven in plaats van zuivel. Is deze keuze gebaseerd op juiste overwegingen of op slimme commerciële strategieën? Waar heeft de zuivelproducent mogelijk kansen gemist, en hoe kunnen we verbeteringen doorvoeren en deze boodschap effectief communiceren?

Bewustwording is het begin van dit proces. Daarna komt het ontwikkelen en verbinden binnen de sector.

Wat zijn de tekortkomingen van de huidige zuivelproducten? Op welke manier spelen alternatieve producten hier handig op in om hun marktpositie te verkrijgen? Hoe kunnen we deze zwakke punten significant verbeteren en inspelen op de behoeften van de markt? Wat maakt de alternatieve zuivelsector zo wendbaar in het benutten van deze kansen?

Agenda

09:30 Ontvangst met cappuccino's van 'Bakje By Ber', opening en uitleg programma door Hessel Jan Sinnige

10:30  Bedrijfspresentatie en een rondleiding bij melkveehouder Sytse Gerritsma in Elahuizen

11:30 Vertrek richting eetcafé de Fluessen voor lunch en interactief middagprogramma

12:45 Presentatie 1; 'proces' door van Hall Larenstein Food Application Centre for Technology

13:00 Presentatie 2; 'aanbod vanuit zuivel' door Royal Friesland Campina

13:15  Presentatie 3; 'marktvraag vanuit koffie' door Brandmeester's Amsterdam

13:30 Presentatie 4; 'consument' door Irene Kuiper, Voedingsdeskundige

13:45 Doorlopende tasting van koffie's met diverse melksoorten

14:00 Ophalen van de volledige context van onze uitdaging door per thema interactief de barrières te verkennen

14:30 Interactieve sessie waarin ideeën worden gegenereerd op basis van de uitkomsten van de sessie

15:00 Antwoord op de hoofdvraag: 

Wat voor melkproduct en bijbehorend marktconcept moeten we ontwikkelen dat alle besproken kwesties overstijgt en het bestaansrecht van echte melk in cappuccino's significant versterkt?

15:30 Afsluiting

Deel dit evenement

bottom of page